Οι Εισηγητές μας

Το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Management and Leadership Skills

Δρ. Ηλίας Καπουτσής
Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

6

Ο Ηλίας Καπουτσής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και επιστημονικός υπεύθυνος στο Πιστοποιητικό Διοικητικών & Ηγετικών Δεξιοτήτων (MLS).  Κατέχει διδακτορικό τίτλο (PhD) και Πτυχίο (BSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΟΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στη Διοίκηση Πληροφοριακής Τεχνολογίας από το University of Manchester.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ηγεσία, στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, στην άσκηση κοινωνικής επιρροής στο χώρο εργασίας και στις διαπραγματεύσεις. Έρευνες του έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, όπως το Journal of Management, the Journal of Organizational Behavior, the Journal of Vocational Behavior, the International Journal of Human Resource Management, the Journal of Management Education,  μεταξύ άλλων. Συγκεντρωτικά, έχει δημοσιεύσει 40 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και συνέδρια. Είναι μέλος της εκδοτικής ομάδας (editorial team) στο περιοδικό Academy of Management Perspectives που εκδίδεται από την Ακαδημία του Μάνατζμεντ στις ΗΠΑ, Αναπληρωτής Εκδότης (associate editor) του Frontiers in Psychology: Organizational Psychology και Επισκέπτης Εκδότης (guest editor) στο European Management Journal.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε αρκετά ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά έργα. Τα πιο πρόσφατα αφορούσαν τον αντίκτυπο του οργανωτικού περιβάλλοντος στην ανάπτυξη ανθρώπινου κεφαλαίου και την υποκίνηση (ερευνητικό έργο «ΑΡΙΣΤΕΙΑ») και τις πρακτικές στρατηγικού σχεδιασμού στο δημόσιο τομέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (UAE National Research Fund).

Επιπρόσθετα, έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδευτής στελεχών για διάφορες Ελληνικές εταιρείες και πολυεθνικές όπως: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνικά Πετρέλαια, Αλουμίνιο της Ελλάδος, ΙΚΕΑ, Attica Bank, Pharmaserve-Lilly, GAP, Groupama, Schur Flexibles ABR, Lloyd’s Register, ΓΔΑΕΕ, και άλλες.

Δρ. Ιωάννης Θάνος
Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

9

Ο Δρ. Ιωάννης Θάνος είναι είναι επίκουρος καθηγητής μάνατζμεντ στο
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Προηγουμένως διετέλεσε Αναπληρωτής
Καθηγητής Στρατηγικού Μάνατζμεντ και διευθυντής του διδακτορικού
προγράμματος σπουδών στο τμήμα Επιχειρηματικότητας και Στρατηγικής του
Lancaster University Management School, Lancaster University, UK και
επίκουρος καθηγητής Μάνατζμεντ στο University of Glasgow. Έχει διδάξει
σε προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών και σε προγράμματα executive MBA
και MBA και MSc προγράμματα στα πανεπιστήμια Lancaster University(UK),
Sheffield University(UK), University of Glasgow(UK), ΕΚΠΑ, École des
Ponts Business School (Γαλλία), ΟΠΑ. Έχει επανειλημμένα ψηφιστεί και
βραβευτεί με αριστεία διδασκαλίας (2016, 2017 Best Teacher award
Lancaster University, 2013, 2014, 2015, University of Glasgow Βest
teacher award, 2018/2019, ΕΚΠΑ MBA teaching award). Ο Δρ. Θάνος είναι
αναπληρωτής εκδότης (Associate Editor) του έγκριτου επιστημονικού
περιοδικού European Management Journal, Representative at Large του
διεθνούς οργανισμού Strategic Management Society, Fellow του Higher
Education Academy, UΚ και διατελεί στη συντακτική ομάδα (editorial
board member) των έγκριτων επιστημονικών περιοδικών Journal of
Knowledge Management και Frontiers in Psychology. Το κύριο ερευνητικό
ενδιαφέρον του εστιάζει στον εννοιολογικό χώρο της Διοίκησης των
Επιχειρήσεων, της Λήψης Στρατηγικών Αποφάσεων και των Εξαγορών και
Συγχωνεύσεων. Άρθρα του, στα αντικείμενα αυτά έχουν δημοσιευθεί σε
διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως: British Journal of Management,
Journal of World Business, Strategic Organization, International Small
Business Journal, International Business Review, European Management
Journal, Journal of General Management, Journal of Strategy and
Management. To 2015 βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερου άρθρου (Emerald
Literati best paper award) για τη δημοσίευση του στο περιοδικό Journal
of Strategy and Management.

Δρ. Καλυψώ Καραντινού
Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας
Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

8

Η Καλυψώ Καραντινού είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Manchester με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και στη Διοίκηση Σχέσεων με Πελάτες και Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδασκαλία της επικεντρώνεται στο μάρκετινγκ υπηρεσιών και στη συμπεριφορά καταναλωτή. Έχει κερδίσει βραβεία ακαδημαϊκής αριστείας και υψηλής διδακτικής επίδοσης για τη διδασκαλία της σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει δώσει σειρά προσκεκλημένων διαλέξεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Αγγλία και την Κύπρο με μεγάλη επιτυχία.

Το δημοσιευμένο ερευνητικό έργο της ανέρχεται σε 45 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και συνέδρια και έχει επίσης συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου Μάρκετινγκ Υπηρεσιών (2015) και στη συγγραφή της Εγκυκλοπαίδειας του Μάνατζμεντ (Wiley Encyclopedia of Management, 2014 και Blackwell Encyclopedia of Management, 2005). Η κ. Καραντινού είναι επίσης μέλος του Editorial Board του ακαδημαϊκού περιοδικού Journal of Service Theory and Practice, έχει αναλάβει καθήκοντα ακαδημαϊκού αξιολογητή για πολλά έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια, έχει διατελέσει μέλος των επιτροπών αξιολόγησης για τα Marketing Excellence Awards και τα Made in Greece Awards του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ και της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και είναι από το 2013 η εκλεγμένη εκπρόσωπος της Ελλάδος στη Διοικούσα Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (EMAC).

Δρ. Αντωνία Λαμπάκη
Ακαδημαϊκή Υπότροφος
Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

500 eisigites

Η Δρ. Αντωνία Λαμπάκη κατέχει Διδακτορικό στη Στρατηγική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), MBA TQM International και Πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διδάσκει στρατηγική και μαθήματα που σχετίζονται με τη διοίκηση επιχειρήσεων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΟΠΑ και στο ACG. Επιπρόσθετα, έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο Ο.Π.Α. μελετώντας τον ρόλο της οργανωσιακής πολιτικής στην επιτυχημένη υλοποίηση στρατηγικών αποφάσεων.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της κ. Λαμπάκη συνδυάζουν την Επιχειρησιακή Στρατηγική με την Οργανωσιακή Συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, η έρευνά της εστιάζει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση στρατηγικών αλλαγών. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά όπως το European Management Journal και έχουν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή συνέδρεια συμπεριλαμβανομένων των: Strategic Management Society Annual Conference και European Academy of Management Annual Conference.

Επιπρόσθετα, η Δρ. Λαμπάκη έχει εκτενή εργασιακή εμπειρία σαν σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδεύτρια στελεχών. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως senior consultant για μια Αγγλική συμβουλευτική εταιρεία, την Critical Future. Επίσης, έχει εργαστεί για 7 χρόνια στην πολυεθνική συμβουλευτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC).

Δημήτριος Λυμπερόπουλος
Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό
Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας
Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

5

Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) του τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (από το 2000). Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (από το 1991).

Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Κατάρτισης (Ε.Κε.ΠιΣ). Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα Ανάλυσης και Προγραμματισμού Πληροφοριακών Συστημάτων, (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία), σε Πληροφορική και Λήψη Αποφάσεων, (Κέντρο Έρευνας ΑΣΟΕΕ), και σε Σχεδιασμό και Ανάπτυξη Διαδραστικών Πολυμέσων (Apple Europe).

Διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα του Ο.Π.Α., σε οργανισμούς και σε επιχειρήσεις, θέματα σχετικά με: την Διοίκηση της Εταιρικής Επικοινωνίας και τις Δημόσιες Σχέσεις, την Πρόληψη & Διαχείριση Κρίσεων, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τα Κοινωνικά Δίκτυα, τις Διαπραγματεύσεις και την Επίλυση Διαφωνιών, καθώς και θέματα Διαπροσωπικής Επικοινωνίας. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε θέματα εφαρμογών πληροφορικής και ανάπτυξη ψηφιακών εκπαιδευτικών εφαρμογών.

Από το 1990 μέχρι σήμερα, συμμετέχει στην ανάλυση, το σχεδιασμό και την παραγωγή συστημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο Εργαστήριο Επιχειρησιακής Επικοινωνίας του Ο.Π.Α., την Ακαδημία Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., τον Ο.Α.Ε.Δ. και άλλους οργανισμούς.
Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας του Πανεπιστημίου, ΟΠΑ-NEWS.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο της Εταιρικής Επικοινωνίας και της Εκπαίδευσης.

Στέφανος Αζαριάδης
Lead Facilitator
Icon Platforms

3

Ο Στέφανος Αζαριάδης  έχει κάνει σπουδές Μηχανολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος ΜΒΑ του πανεπιστήμιου Bocconi. Εχει εκπαιδευτεί απο το Torrance Centre for Creativity and Talent Development στη μέτρηση της δημιουργικότητας και το σχεδιασμό δραστηριοτήτων για την καλλιέργειά της ενώ είναι και μέλος της διεθνούς κοινότητας playfutures.net (συνεργασία του ΜΙΤ με το The LEGO Foundation) που στόχο έχει τη διάδοση της φιλοσοφίας Learning through Play. Έχει πιστοποιηθεί ως LEGO Serious Play facilitator και διαθέτει εκτενή εμπειρία στην υποστήριξη ομάδων και ατόμων σε εταιρικά περιβάλλοντα. Σχεδιάζει παιχνίδια προσομοίωσης και μοναδικά βιωματικά εργαστήρια με τουβλάκια LEGO για μικρούς και μεγάλους. Τα εργαστήριά του έχουν τρέξει με μεγάλη επιτυχία σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, σχολεία και ερευνητικούς φορείς. Είναι μέλος του Δ.Σ. των Future Leaders και lead facilitator του προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων των μεταπτυχιακών φοιτητών του προγράμματος ΜΒΑ του ΟΠΑ.
Είναι ο Chief Facilitator και Behavioural Analyst της Icon Platforms.

Δήμητρα Στούμπου
Υπ. Διδάκτωρ 
Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

7

Η Δήμητρα Στούμπου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Αθηνών. Διαθέτει ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πτυχίο
Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα οποία αρίστευσε και
για τα οποία έχει βραβευτεί με υποτροφίες από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την
Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη μελέτη θεμάτων Οργανωσιακής
Συμπεριφοράς και πιο συγκεκριμένα στις σχέσεις μεταξύ ηγετών και ακολούθων,
την ηθική ηγεσία αλλά και τις πολιτικές συμπεριφορές μέσα στους οργανισμούς. Το,
έως τώρα, ερευνητικό της έργο έχει παρουσιάσει στο διεθνές συνέδριο 5th Israel
Organizational Behavior Conference που διεξήχθηκε υπό την αιγίδα του
Organizational Behavior Division of the Academy of Management (AOM) και του
Academy of Management Discoveries και το 17ο Φοιτητικό Συνέδριο του ΔΕΤ, ενώ
έχει γίνει δεκτή και στο 5th Interdisciplinary Perspectives on Leadership Symposium.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην πολυεθνική
συμβουλευτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC) και σε μεγάλη
ξενοδοχειακή μονάδα. Είναι μέλος του Academy of Management και του
Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Χρήστος Τσαγκλής
Υπ. Διδάκτωρ
Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

1

Ο Χρήστος Τσαγκλής είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εισηγητής Σεμιναρίων σε θέματα Επιχειρηματικών Διαπραγματεύσεων, Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Γνώσης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών για στελέχη επιχειρήσεων (MSM- Part-time).

Έχει διατελέσει μέλος του Εργαστηρίου Βιομηχανικών Σχέσεων και Διαπραγματεύσεων και του Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Στρατηγικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το το 2007 εργάζεται ως στέλεχος, Μέλος Δ.Σ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε Α.Ε και ΙΚΕ στον κλάδο της Ενέργειας και των Ακινήτων. 

Από το 2012 είναι Εισηγητής στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε προγράμματα Δια-ζώσης και Εξ’αποστάσεως παρακολούθησης, στα αντικείμενα των Διαπραγματεύσεων, της Γνωστικής Ευελιξίας καθώς και του Coaching & Mentoring.
Είναι μέλος του International Association for Conflict Management και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.